cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Breus

• MONTENEGRO

Eleccions parcials Uns 133.000 habitants de Montenegro, república iugoslava de 640.000 habitants, elegiren batles ahir, en unes eleccions parcials que són una espècie de sondeig sobre la força del president federal, Slobodan Milosevic, i la dels autonomistes del seu aferrissat dissident Milo Djukanovic. Els comicis transcorren amb plena normalitat en els 207 col·legis electorals en els quals poden dipositar el seu vot 112.000 electors de Podgorica, la capital montenegrina, i en els 37 del balneari adriàtic de Herzeg Novi. Aquestes eleccions han estat provocades per la retirada dels separatistes del Partit Liberal de la coalició Visquem Millor, del president Djukanovic.E.P.

• ONU

La violència domèstica, un crim La violència domèstica contra les dones, en totes les seves formes i categories, ha de ser considerada com a crim i els seus executors castigats, segons el Document sobre la dona aprovat per unanimitat per les Nacions Unides. La declaració final de la sessió especial sobre la dona, que conclogué diumenge després d'una setmana de debats i negociacions, inclou aquesta definició com un dels pocs avanços obtinguts respecte al Pla d'acció, aprovat a Pequín fa cinc anys.E.P.

• UE

Crèdits del BEI El Banc Europeu d'Inversions (BEI) va concedir l'any passat 42 crèdits a empreses i institucions espanyoles per import de 4.048 milions d'euros (673.530 milions de pessetes), una quantitat que va suposar el 14'6 per cent de l'import destinat a finançar projectes a la Unió Europea, segons costa a l'Informe Anual d'aquesta institució.E.P.

• PRÒXIM ORIENT

Disposat a alliberar presos Israel ha declarat estar disposat a alliberar tots els presoners palestins després de la firma d'un acord-marc, segons indicà ahir el negociador palestí cap per als assumptes de l'estatut interí, Saeb Erakat. «Li vam dir a la part israeliana que no firmarem l'acord-marc sense l'alliberament dels presoners. La part israeliana va respondre que si arribam a un acord-marc, no s'oposarà a això», ha declarat Saeb Erakat.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris