nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Els advocats de Pinochet recorren el desaforament

La defensa insisteix en la necessitat que l'exdictador sigui sotmès a exàmens mèdics

La defensa d'Augusto Pinochet afirmà ahir que l'exdictador xilè és absolutament innocent dels delictes que se li imputen i qüestionà la competència de la Cort d'apel·lacions de Santiago en despullar-lo de la seva immunitat parlamentària.

A més, insistí en la necessitat que Pinochet sigui sotmès a exàmens mèdics per determinar si està en condicions d'afrontar un judici, considerant que no fer-ho és una transgressió de les normes del procés adequat.

Els arguments estan continguts en l'apel·lació davant la Cort Suprema de la sentència de la Cort d'Apel·lació que llevà a Pinochet la seva immunitat parlamentària. «Hem apel·lat amb l'objecte que s'esmeni el greuge que en opinió de la defensa s'ha comès en la sentència del dia 6 de juny», afirmà Gustavo Collao, un dels defensors de Pinochet. «Nosaltres creim que no existeix cap antecedent, no existeixen indicis ni sospita de cap participació del senador Augusto Pinochet en els càrrecs que se li imputen», afegí Collao, que precisà que també se sol·licità a la Cort Suprema que ordeni la realització d'exàmens mèdics.

La Cort d'Apel·lacions aprovà per 13 vots a 9 el desafur de Pinochet, en una sentència que, si fos ratificada per la Suprema, deixaria l'exdictador exposat a ser processat pel jutge especial Juan Guzmán Tapia, que investiga més de cent querelles que s'han presentat en contra seva.La defensa del general retirat confirmà que utilitzarà en la Cort Suprema els arguments plantejats pels nou jutges de la Cort d'Apel·lacions que s'oposaren al desafur.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris