nubes rotas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Ampli acord entre França i Alemanya sobre la propera ampliació de la UE

Chirac i Schroeder es comprometen a resoldre enguany qualsevol problema

60410

Jacques Chirac i Gehard Schroeder.

França i Alemanya, pilars fonamentals de la Unió Europea, anunciaren ahir un ampli acord sobre els temes principals per reformar les institucions de la UE i es comprometeren a llimar enguany les diferències que encara mantenen, després de la seva trobada a Mainz. «En els temes substantius... Alemanya i França són com un tot sol, sense excepció», va dir el canceller alemany Gerhard Schroeder en una conferència de premsa després d'un dia de negociacions destinades a afinar la cooperació abans que França comenci un període de sis mesos com a president de la UE l'1 de juliol.

«Els ministres d'afers estrangers necessiten treballar en els detalls, però en relació amb la política bàsica d'impulsar cap endavant les reformes institucionals... Alemanya i França hi estan d'acord», afegí. El canceller alemany mencionà els temes principals d'una crucial conferència el desembre a Niça, on suposadament la UE es prepararà per permetre l'ingrés de nous membres de l'Europa de l'Est.

No hi hagué detalls sobre l'àrea a la qual dirigiran els seus compromisos i d'un conscient esforç per evitar que una destacada iniciativa «francoalemanya» molesti la resta d'estats membres, particularment els altres dos grans poders, Gran Bretanya i Itàlia. «La cimera va ser una ocasió per destacar que, quan ha de fer-ho, l'aliança de França i Alemanya funciona de manera immaculada», va dir el president francès Jacques Chirac.

«El motor francoalemany està funcionant bé», va dir. «Hi ha bon clima a Mainz i hi ha bon clima en les nostres relacions», va dir el primer ministre de França, Lionel Jospin, fent-se ressò del seu amfitrió alemany. Quan se li demanà sobre els temes més complicats que separen París i Berlín "la petició d'Alemanya, a la qual s'oposa França, de més poder de votació en el consell de la UE per reflectir la seva major població", Schroeder i Chirac varen dir que no pensaven que això fos un problema.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris