cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Cuba respon als EUA amb mig milió de dones al carrer exigint que torni Elián

El Tribunal Suprem definirà quan es tancarà el cas del nin nàufrag

96846

Mig milió de dones cubanes es manifestaren ahir a l'Havana per Elián.

El Govern cubà respongué ahir contundentment a «les maniobres dilatòries que impedeixen el retorn d'Elián a Cuba», en convocar a una manifestació a prop de mig milió de dones que es concentraren en el Malecón de l'Havana per desfilar «en marxa del poble combatent» fins a l'Oficina d'Interessos d'Estats Units (SINA) a la capital.

El Govern cubà emeté una declaració oficial, la cinquena des que el Tribunal Apel·lacions d'Atlanta va denegar la sol·licitud d'asil polític per al nen balser, Elián González, en la qual demanà a «les mares i àvies cubanes» que es mobilitzessin per exigir la immediata devolució d'Elián a Cuba. Les dones es manifestaren portant banderes cubanes i cartells exigint la devolució d'Elián al so de consignes polítiques de suport a la revolució cubana.

Conclosa la desfilada, les manifestants es concentraren a la Plaça Antiimperialista José Martí, que el Govern cubà construí a l'esplanada situada davant l'Oficina d'Interessos nord-americà, on desenes d'oradores, en presència del president Fidel Castro, van pronunciar encesos discursos patriòtics, a més d'exigir la devolució d'Elián.

D'altre costat, Juan Miguel González renovà ahir la seva crida als seus familiars de Miami perquè li permetin tornar de seguida amb el seu fill Elián a Cuba, un desenllaç que pareix inevitable, però que probablement dependrà del Tribunal Suprem dels Estats Units. La màxima instància judicial, a través del jutge Anthony Kennedy, està considerant un interdicte presentat pels advocats de Lázaro González, oncle avi d'Elián, perquè es faci permanent l'impediment de sortida per al nin balser.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris