nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Premi Príncep d'Astúries de les Lletres al guatemalenc Augusto Monterroso

L'escriptor guatemalenc Augusto Monterroso ha estat guardonat amb el premi Príncep d'Astúries de les Lletres, decidit ahir al migdia a Oviedo, en reconeixement per «la intensitat literària» dels seus relats breus, com també per la seva trajectòria ciutadana, segons destacà el jurat encarregat de la concessió.

L'acta del guardó fa constar el «malencònic sentit de l'humor» i la importància de «la seva obra narrativa, que ha transformat el relat breu dotant-lo d'una intensitat literària i d'una obertura a arguments inèdits fins llavors». La distinció també reconeix «la seva exemplar trajectòria ciutadana, la dura experiència de l'exili com també l'atenció constant als assumptes més immediats de la vida contemporània d'Iberoamèrica, que converteixen Monterroso, reconegut internacionalment, «en un dels autors més singulars de la nostra cultura».

Autoexiliat per motius polítics, el guardonat és autor de nombrosos contes, com per exemple de La oveja negra y demás fábulas, i és considerat un dels més originals prosistes contemporanis. Víctor García de la Concha formà jurat amb Luis María Ansón, Antonio Colinas, Andrés Amorós, Blanca Berasategui, Fernando García de Cortázar, Rosa Navarro Durán, Pilar García Mouton, Fernando Sánchez Dragó, Jorge Fernández Bustillo, Javier Fernández Vallina i Rafael Corte, José Luis García Martín, Fernando de Lanzas, Rosa Montero, Fernando Rodríguez Lafuente, Darío Villanueva i José María Martínez Cachero.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris