algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

El dramaturg Antonio Buero Vallejo abandona per sempre els escenaris

L'autor d'«Història de una escalera» morí a Madrid a causa d'un infart cerebral

85226

L'escriptor Antonio Buero Vallejo patia una delicada salut.

Qui fou el creador de la Historia de una escalera (1949) i El tragaluz (1967), el dramaturg i acadèmic de la llengua Antonio Buero Vallejo (Guadalajara, 1916), va morir la matinada d'ahir als 83 anys. El cèlebre escriptor fou ingressat en una clínica de Madrid en estat greu després de patir un infart cerebral dijous passat.

La capella ardent de l'acadèmic quedà instal·lada des d'ahir al migdia al Teatre María Guerrero de Madrid. Fou al pati de butaques d'aquest centre teatral centenari "emplaçament en què s'estrenà el 1950 la seva obra En la ardiente oscuridad" on s'ubicà la capella de Buero Vallejo, perquè aquells que ho desitgin puguin donar el seu darrer adéu al dramaturg.

Buero Vallejo visità el Teatre María Guerrero pel retorn als escenaris de La fundación, quan es complien els 25 anys de l'estrena d'aquesta obra, una de les més importants del dramaturg. Malgrat la delicada salut d'aleshores, Buero Vallejo no va voler perdre's la reestrena de la seva obra, dirigida pel responsable del Centre Dramàtic Nacional, Juan Carlos Pérez de la Fuente, i en què els monarques varen seure entre el públic, al pati de butaques, dues fileres més enrere que la família de Buero Vallejo.

El dramaturg, que complí el setembre passat 83 anys, va sofrir aquesta setmana passada un greu infart cerebral que el deixà en estat de coma, fins que la matinada de divendres, quan eren poc més de les dotze, la mort s'apoderà d'ell.

La deteriorada salut de l'escriptor l'obligà els darrers mesos a romandre al seu domicili, però tot i això assistí diumenge passat a la funció en un teatre madrileny de La visita de la vieja dama, de Friedrich Durrenmantt, en el repartiment de la qual figurava la seva esposa, l'actriu Victoria Rodríguez. El dramaturg també assistí a l'estrena de la seva darrera obra, Misión al pueblo desierto, dirigia per Gustavo Pérez Puig i Mara Recatero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris