algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El jutge del cas Pinochet denuncia traves a la investigació «d'algun grup especialitzat»

Després d'escoltar les al·legacions d'acusació i defensa, la Justícia xilena decidirà sobre el desafur a l'exdictador

Mentre la Cort d'Apel·lacions de Santiago estudia quina decisió prendrà sobre la immunitat parlamentària d'Augusto Pinochet, el jutge a càrrec de les querelles presentades contra l'exdictador denuncià traves a la seva investigació, «d'algun grup especialitzat».

La Cort finalitzà divendres passat d'escoltar les al·legacions de l'acusació i la defensa en relació amb l'eventual desafur del senador vitalici, que si s'aprova el deixaria exposat a ser processat per les violacions als drets humans comeses durant el règim que encapçalà (1973-1990). El Tribunal, que també va ajornar una decisió sobre els exàmens mèdico-legals que els seus defensors sol·licitaren per al general Pinochet, que suposadament pateix un deteriorament mental progressiu i irreversible, es reunirà aquesta pròxima setmana per acordar el veredicte i designar un magistrat que el redacti.

Mentrestant, el jutge especial Juan Guzmán Tapia, que té al seu càrrec la investigació de 94 querelles presentades contra l'exdictador, considerà «estrany» que cada vegada que arriba a un lloc on es presumeix que hi ha cadàvers de detinguts desapareguts, la terra estigui remoguda.

Les agrupacions humanitàries del país havien denunciat anteriorment altres casos de cadàvers de víctimes que foren exhumats anys després de les seves execucions, amb l'objectiu d'esborrar tot indici dels assassinats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris