cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El Govern dels EUA demana la divisió de Microsoft en dues companyies

Proposa que les pràctiques d'ambdues estiguin molt controlades durant deu anys

El Govern dels EUA sol·licità ahir a un tribunal federal la divisió de Microsoft en dues companyies per rompre el seu monopoli en el sector dels sistemes informàtics. La proposta demana a més que les pràctiques de les dues empreses estiguin subjectes a fortes restriccions durant deu anys per evitar que tornin a recrear l'actual abús del monopoli que, segons el jutge Thomas Penfield Jackson, exerceix Microsoft.

En la seva proposta, de 17 pàgines, el Departament de Justícia i alguns del 19 estats que participen a la demanda contra Microsoft proposaren fragmentar el gegant informàtic en dues parts: una que produeixi i gestioni el sistema Windows, i una altra que assumeixi les aplicacions com Office, Word i altres programes.

Cada una d'aquestes companyies tindria el seu propi navegador per internet, que competirien entre si i amb els navegadors d'altres empreses.
«El resultat seria una revitalització de la competència en el sector de navegadors per internet, que és a l'origen dels comportaments il·legals de Microsoft», afirmà Joel Klein, cap de la divisió antimonopoli del Departament de Justícia. A més, s'hauria de negar a aquestes dues companyies la possibilitat d'unificar-se durant deu anys, segons el document oficial.

La proposta que té previst presentar avui el Govern federal i dels estats inclou una sèrie de restriccions temporals a les pràctiques comercials de Microsoft que, si són aprovades pel magistrat, continuaran en vigor mentre la firma exhaureixi totes les instàncies d'apel·lació.

Així mateix, el Govern proposa que Microsoft subministri als programadors d'altres empreses l'anomenat «codi matriu» de Windows, de manera que puguin desenvolupar programes compatibles amb el sistema operatiu.

La fragmentació d'una empresa dominant en un mercat, com Microsoft, no és nova als EUA: el 1911 el govern forçà la divisió de la petroliera Standard Oil, i les seves filials Exxon, Mobil, Amoco i Chevron són avui firmes robustes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris