cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

El president del Banc Central Francès, acusat de falsedat de dades

L'impliquen en l'escàndol del Credit Lyonais, que estigué arran de la fallida

El president del Banc Central de França, Jean Claude Trichet, un dels personatges més influents de la «nomenklatura» de l'Estat francès, ha estat inculpat per «difusió de falses informacions al mercat» i «publicació de comptes socials inexactes», segons informà ahir a París una font judicial.

La declaratòria de reu o inculpació, que permet a la justícia començar un procés en bona i deguda manera, està vinculada a l'escàndol de l'exbanc estatal Credit Lyonais.

Una vasta xarxa de polítiques dubtoses, crèdits abusius i acords discutibles de part dels alts buròcrates que dirigien el Credit Lyonnais encaminaren l'entitat cap a una fallida inevitable de la qual només pogué salvar-se gràcies a una astronòmica i dolorosa aportació de més de 15.000 milions de dòlars (2'6 bilions de pessetes) de les butxaques dels contribuents.

Jean Claude Trichet és un dels més alts personatges de la totpoderosa alta burocràcia francesa, un home que ha sabut estar bé amb la dreta i amb l'esquerra, i la candidatura del qual al Banc Central Europeu (BCE) per a l'any 2002 ha estat enèrgicament proposada als països associats del Vell Continent, amb el suport del president Jacques Chirac. L'anunci de la inculpació del futur president del BCE provocà una caiguda del ja debilitat euro, que baixà de 0'9110 dòlar a Londres abans d'aquest anunci a 0'9085.

Trichet va ser director del Tresor entre 1987 i 1993 quan es produïren fets vinculats a la catàstrofe del Credit Lyonnais. En un comunicat que divulgà ahir el mateix Trichet, precisà que la seva inculpació judicial s'inserta en el «marc del procediment relatiu a l'establiment dels comptes del Credit Lyonnais per a l'exercici 1992 i el primer semestre del 1993».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris