muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Quatre amics d'Elián viatgen a Washington

Quatre companys de classe del nin cubà Elián González i els seus pares, acompanyats per una psicòloga, abandonaren ahir l'Havana en direcció a Estats Units.

El grup de nou persones va viatjar en un Lear-Jet, i va ser acomiadat pel president Fidel Castro. Els companys de col·legi d'Elián "dues nines i dos nins" són Magela Díaz, Marien Rodríguez, Hanser Muñoz i Rubén Ramón Linares. Els quatre porten una bandereta cubana a la mà i viatjaren vestits amb el seu uniforme escolar (blanc i vi) i el mocador blau de «pioners».

Cada un d'ells viatja amb un dels pares (tres dones i un home). Els adults són Viveidys Morales, Nancy Pedroso, Hilda Esperanza Ordóñez i Arturo Rodríguez. La psicòloga és Caridad Ponce de León.

Hores abans, el president cubà, Fidel Castro, va mostrar la seva insatisfacció amb el govern nord-americà que va decidir concedir visats a només aquests nins companys d'Elián González a l'escola cubana de la ciutat de Càrdenas (150 quilòmetres a l'est de l'Havana) en la qual el petit nàufrag cursava el primer grau de l'ensenyament primari.

«És impossible estar satisfet, doncs només van concedir visat a quatre nins per 15 dies», va afirmar Castro referint-se a la proposició nord-americana de concedir visats mitjançant un sistema rotatiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris