algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

«Biel Frontera cedeix qualcom que no té preu amb els coverbos roters»

Francesc Perelló presentà dilluns a sa Rota el darrer llibre del popular llubiner

El nou llibre del llubiner Biel Frontera és un homenatge a sa Rota. Per aquesta raó, la gran majoria de les 50 narracions breus que componen els Coverbos roters i de sempre tenen el seu punt de naixença a sa Rota, uns terrenys situats a una escassa distància de l'ermita llubinera.

D'aquí que s'escollís aquest indret per tal de presentar despús-ahir vespre el llibre, en el marc de les activitats programades amb motiu de la Festa de l'Ermita. Francesc Perelló, jove filòleg i membre destacat del consell redactor de la revista Udol, a més de col·laborador asidu de Diari de Balears, va ser l'encarregat de fer la presentació.

El llibre té com a protagonistes dos roters que van conversant de diferents temes: de política i llengua, de la vida de cada dia, del món rural i laboral que Biel coneix a la perfecció i de societat. De fet, l'autor confessà que ell és el roter fadrí i que aprofita l'obra per fer-ne una «sàtira fina i irònica, innocent. No es vol fer mal a ningú», apunta.

D'aquests coverbos, Perelló lloa la llengua que fa servir Frontera. «El llenguatge que els dos protagonistes fan servir, exceptuant-ne algunes construccions que l'autor ha volgut mantenir, només es comparable al de les rondalles mallorquines de mossèn Alcover, el canonge de Santa Cirga, obra considerada mestra dins les lletres catalanes». Així, Perelló fa referència a les «frases farcides d'una expressivitat fascinadora» que Frontera sap fer servir molt bé.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris