nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

El Govern nord-americà s'inclina per la divisió en dues de Microsoft

Aquesta setmana els fiscals faran públic l'informe sobre el monopoli

Els fiscals del Departament nord-americà de Justícia, que presentaran aquesta setmana les seves conclusions per evitar la posició de monopoli de l'empresa Microsoft, s'inclinen per la divisió de la multinacional. El jutge federal Thomas Penfiedl Jackson, que el passat 3 d'abril dictaminà que l'empresa, la major fabricant mundial de programes d'operació de computadores, actua com un monopoli, donà un termini perquè el Govern federal i els fiscals de 19 estats ofereixin aquesta setmana les seves conclusions per resoldre la situació.

Microsoft té fins al 10 de maig pròxim per entregar les seves respostes, i després les autoritats governamentals tindran un altre termini fins al 17 de maig per a rèpliques. El jutge Jackson presidirà el pròxim 24 de maig una audiència amb arguments orals sobre les penes que s'imposaran a la companyia. La resolució de Jackson ha obert el camí perquè s'interposin unes 140 demandes d'empreses que s'han considerat perjudicades per les pràctiques comercials de Microsoft.

Les autoridats governamentals proposaran que Microsoft sigui dividida en una firma que fabriqui el sistema Windows d'operació d'ordinadors i una altra que comercialitzi tots els altres productes i vengui els programes d'accés a Internet, apuntaren les fonts pròximes al judici.

Mentrestant, les accions de Microsoft caigueren ahir un 13 per cent a mitjan sessió "18.00 hora espanyola" en el Nasdaq, índex de valors tecnològics i de creixement de la Borsa novaiorquesa, fins a situar-se en 66 dòlars el títol, davant els 67'25 dòlars de l'obertura, i els 78'9 dòlars del tancament de divendres.

La depreciació de les participacions de la companyia coincideix amb les informacions de premsa al voltant de la possibilitat que les autoritats nord-americanes obliguin Microsoft a fragmentar-se en dos o tres companyies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris