algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

onsables» les crítiques a l'operació policíaca

Unes noves fotos d'Elián amb el seu pare contradiuen Marisleysis

La Casa Blanca titllà ahir d'«irresponsables» algunes crítiques a l'operació que tragué Elián González de la casa dels seus familiars a Miami i les denúncies de falsedat sobre la fotografia de la trobada amb el seu pare. El portaveu de la Casa Blanca, Joe Lockhart, es referí a les declaracions del congressista republicà Tom DeLay sobre que l'operació es dugué a terme sense una ordre judicial i que Juan Miguel González no havia vist el seu fill en tres anys.

«Aquest tipus de declaracions, que els fets demostren clarament que no són certes, no són el més adequat en una situació com l'actual», va dir Lockhart. El portaveu reiterà que l'acció policíaca de dissabte es produí després d'haver esgotat totes les vies de negociació, i subratllà que es prengueren les mesures necessàries perquè l'acció fos ràpida i segura.

«Hauria estat irresponsable no haver pres les mesures adequades per protegir els agents que participaren en l'operació», recalcà. Afegí que els vuit agents federals que executaren l'operació estigueren en la casa de la família González només tres minuts i no hi hagué ferits, ni tan sols lleus.

Afegí que, igualment, l'ha sorprès que Marisleysis González, cosina del menor, afirmàs que la foto d'Elián amb el seu pare era trucada, cosa que s'ha comprovat que és falsa. Així, les cadenes de televisió nord-americanes varen difondre noves fotos d'Elián González passejant pel que sembla un parc de la base aèria d'Andrews, a prop de Washington, mostrant-se afectuós amb el seu pare, Juan Miguel, cosa que contradiu les afirmacions de Marisleysis González.

Aquestes fotos, on Elián porta pantalons texans blaus i una camisa beix, foren preses per un fotògraf d'agència i difoses per l'advocat del pare, Greg Craig. D'altre costat, un psiquiatre que acompanyà el nin des de Miami a Washington afirmà ahir que els plors d'Elián es convertiren en llàgrimes d'alegria en arribar a Washington i retrobar-se amb el seu pare.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris