algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Breus

• IRAQ

Via humanitària amb embarg El parlamentari demòcrata Tony Hall demanà ahir a la comunitat internacional que consideri les necessitats humanitàries a l'Iraq al seu retorn d'un missió humanitària en aquest país, encara que s'oposà a l'aixecament de les sancions. «No es pot permetre que l'Iraq pugui exportar armes de destrucció massiva i hem d'insistir-hi», afirmà, per afegir que havia abandonat el país «convençut que podem fer molt més per respondre a les necessitats humanitàries d'aquest país i alleujar el sofriment de persones innocents», principalment els nins.E.P.

• BÒSNIA

Troben restes de 47 musulmans Experts bosnians localitzaren a prop d'Srebrenica les restes de 47 persones, que podrien ser algunes de les víctimes musulmanes de les matances perpetrades pels serbis en aquesta localitat, segons indicà ahir el seu responsable, Amor Masovic. Els experts varen reunir els ossos el cap de setmana passat en un bosc situat a pocs quilòmetres de l'antic enclavament musulmà, precisà Masovic, que afegí que, amb tota probabilitat, es tracta de les restes de persones que varen ser assassinades quan intentaven fugir cap als territoris musulmans durant l'ofensiva de les tropes sèrbies. Més de 7.000 musulmans romanen encara desapareguts, i es creu que varen ser executats després de la presa d'Srebrenica pels serbis el juliol de 1995.E.P.

• ITÀLIA

Govern a través d'internet Per primera vegada en la història d'Itàlia, el president designat del Consell de Ministres, Giuliano Amato, està intentant trobar la formació del nou Govern a través d'internet, confirmà ahir la seva filla. Amato passà el llarg cap de setmana consultant els e-mail de la seva pantalla des de la seva residència d'Ansedonia (centre d'Itàlia). Preguntada per la premsa, la seva filla Elisa ha confirmat que el seu pare treballava sense descans enganxat al telèfon, però sobretot a internet.E.P.

• TXETXÈNIA

Moscou reconeix l'emboscada L'Estat Major rus a Txetxènia reconegué ahir que un dels seus combois va caure en una emboscada ahir a les gorges de Vedeno, al sud-est de la república independentista, en la qual varen morir 15 dels seus soldats, segons l'agència Interfax. Els milicians txetxens varen afirmar abans haver abatut 80 militars en aquesta operació. D'altre costat, Moscou anuncià ahir el tancament del campament de «filtració» de Chervlionaya, al nord de Grozni, «per recomanació» del Comitè europeu per a la prevenció de la tortura del Consell d'Europa.E.P.

• FILIPINES

Atac a bastió de rebels islàmics Avions de guerra filipins atacaren ahir amb coets un bastió de rebels islàmics, el tercer dia d'una ofensiva militar per alliberar uns 30 ostatges captius des de fa set setmanes. Residents de poblacions properes al reducte muntanyós on es troben els rebels, a l'illa Basilan, informaren d'explosions quan helicòpters bombardejaren posicions prop del campament on es troben els ostatges.REUTERS.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris