cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Els amants del novè art escalfen motors per a la II Setmana del Còmic

El cicle s'inaugura al maig amb una mostra de Beltran i del Barrio a Sa Nostra

72592

El creador de Paracuellos, Carlos Giménez, oferirà una taula rodona a final de mes.

Els amants, aficionats i membres de l'Associació d'Amics i Víctimes del Còmic (AAVC) ja escalfen motors per a la II edició de Còmic Nostrum, o el que és el mateix, la Setmana del Còmic a Mallorca que, gràcies a l'esforç dels professionals i vinculats a aquest minoritari gènere, s'ha pogut tirar endavant. Aquesta iniciativa enguany ens obsequiarà amb el primer número de la publicació anual Còmic Nostrum.

El tebeo, del qual s'han editat 2.000 exemplars en català, es presentarà el dia 12 amb els seus precursors i protagonistes i es distribuirà a Mallorca i a les llibreries especialitzades de Barcelona i València. Còmic Nostrum pretén donar a conèixer els autors que participen en aquestes jornades a través de les seves creacions. Es tracta, segons fonts de l'Associació, d'un recull d'historietes autoconclusives que van acompanyades d'informació sobre els seus creadors (del Barrio, Beltran, Carlos Giménez i Àlex Fito).

Les jornades, que han disposat també de la col·laboració de la Caixa de les Balears de Sa Nostra, s'inauguraran el proper dia 4 de maig al Centre de Cultura de Palma d'aquesta entitat, amb l'exposició Còmic, Nous Camins. Federico del Barrio i Gabi Beltran. Un cop més, l'AAVC aposta per mostrar a la societat balear l'avantguarda del novè art de la mà de les creacions d'un autor espanyol ja consagrat com és Federico del Barrio, i d'un jove creador illenc, Gabi Beltran.

En aquesta mostra conjunta, que romandrà oberta al públic a la Sala de Paper del Centre fins el 3 de juny, es podrà apreciar les darreres tendències del còmic espanyol «i també l'avantguarda del còmic internacional», assenyalaren fonts de l'Associació que destacaren, d'altra banda, que ambdós artistes es caracteritzaven per conjuntar la seqüencialitat historietística amb altres arts com la pintura, el disseny i la poesia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris