algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

La violència es trasllada a la capital amb un atemptat

Tot i la mediació de la Gran Bretanya, continuen les ocupacions de granges

Tot i les gestions polítiques, en especial del Regne Unit, per resoldre la crisi de l'ocupació de les granges dels blancs, la violència, que continua afectant les zones rurals de Zimbabwe, es propagà a la capital amb l'esclat d'una bomba dissabte davant un diari independent.

La crisi oberta des de fa diverses setmanes a Zimbabwe amb l'ocupació, de vegades violenta, de més de 1.000 granges pertanyents a blancs, podria trobar una sortida amb la voluntat de la Gran Bretanya d'ajudar a la indemnització dels grangers expatriats.

Les ocupacions il·legals de terres pertanyents als blancs començaren ahir amb la invasió de la casa d'un granger al nord de Zimbabwe per excombatents de la guerra d'independència, indicà un representant dels grangers.

D'altre costat, els habitants d'Harare, tant blancs com negres, estaven «impressionats», dubtant entre la sorpresa i el temor, després de l'esclat d'un artefacte explosiu la matinada d'ahir contra les oficines del Daily News, un periòdic independent. Aquest diari algunes vegades es mostra crític cap al Govern, però en la crisi actual no ha adoptat una posició hostil.

L'onada explosiva se sentí en gran part de la ciutat. El perímetre de l'atemptat va ser immediatament envoltat per la Policia. Algunes persones acusaren el Govern, que ha atiat la crisi de l'ocupació de terres, i altres es mostraren molt sorpreses que la violència hagi arribat a la capital. Fins ara, tots els enfrontaments havien estat a la zona rural.

Londres podria tenir la clau per resoldre la crisi en reafirmar la seva voluntat d'ajudar a indemnitzar els grangers expatriats. Aquest procediment d'indemnització començà amb la independència de Zimbabwe, el 1980, per part de l'antiga potència colonial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris