cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

La Policia Federal pren a la força Elián als parents de Miami i el torna a son pare

El retrobament entre Juan Miguel González i el seu fill va ser feliç i molt emotiu

79944

Moment en què la Policia Federal pren Elián als seus familiars de Miami.

Reuters.

El nin nàufrag Elián González i el seu pare es retrobaren ahir a Washington quasi cinc mesos després de l'arribada del menor als Estats Units, gràcies a una operació llampec en la qual agents federales dels Serveis d'Estats Units d'Immigració (INS) tregueren per la força el nin de ca dels seus parents de Miami.

L'acció, que fou ordenada per la fiscal general nord-americana, Janet Reno, provocà la còlera de la comunitat cubana a Miami.
Els agents de l'INS irromperen a les 05'15, hora local, (11'15 a les Balears) en la casa i tot d'una traslladaren el menor en avió fins a Washington. L'hi esperava son pare, Juan Miguel González, que viatjà a Estats Units el passat 6 d'abril per recollir el seu fill.

En unes fotografies realitzades per la Policia, l'encontre no va ser obert a la premsa, es veia Elián somrient, en braços del pare, que no havia vist en més de cinc mesos, des que sa mare el tragué de Cuba en una travessia que acabà en un naufragi, on morí sa progenitora. Un altra foto mostrà Elián jugant amb el seu germanastre, de sis mesos, en la casa on romandran uns dies en la base aèria militar de Washington.

«Elián es veia molt content i Juan Miguel plorava», digué una funcionària del Departament de Justícia, quan li demanaren que descrigués l'encontre entre pare i fill. La funcionària digué que Juan Miguel González abordà l'avió en què arribà Elián i passà un temps amb el nin dins l'aeronau, abans de sortir. El nin abraçà fortament son pare quan aquest el treia de l'avió, assenyalà. L'advocat Gregory Craig digué que el nin estava content i no mostrava cap indici de trauma degut al dramàtic operatiu policíac en el qual fou tret de la casa de la família.

Per la seva part, la família d'Elián a Miami, inclòs el seu oncle-avi, es traslladà a Washington per estar més a prop del petit.
L'operació per treure Elián de casa dels seus familiars ocasionà una reacció encoleritzada de la comunitat cubana de Miami, que tot d'una es concentrà davant l'habitatge de Lázaro González, i contra la qual la Policía llançà gasos lacrimògens per dispersar-los.

La Policia de Miami havia desplegat centenars d'efectius en el barri de la Petita Havana, on residia Elián i es reunien els manifestants. Centenars de persones amb banderes cubanes desfilaren pels carrers, i cremaren contenidors de fems, i foren detinguts desenes d'ells.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris