algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Palma visqué amb animació un Sant Jordi atípic

La diversitat de públic va ser la principal característica d'un Dia del Llibre sense cap títol destacat de la jornada

77376

Les paradetes de llibres, protagonistes del dia, reberen diversos visitants, com el batle Fageda (a baix). Fotos: TERESA AYUGA.

Els carrers més cèntrics de Palma varen viure ahir, al llarg de tota la jornada, la celebració del Dia Mundial del Llibre amb animació. La tradició de Sant Jordi, que aparella el llibre i la rosa, va tornar a viure's amb intensitat a Palma sense que la seva celebració en dissabte, ni la coincidència amb la Setmana Santa tinguessin greus repercussions en la partipació dels lectors en la festa.

Concentrades especialment entorn de Cort, la plaça Major, el carrer de Sant Miquel i el carrer dels Oms, les paradetes de llibres començaren a funcionar a primeres hores del matí. Foren moltes les llibreries que varen treure al sol les darreres novetats literàries i engrescaren els compradors amb l'obsequi d'una rosa per acompanyar cada llibre adquirit.

Fou principalment al llarg del matí quan la festivitat va viure's amb més animació. El sol i les elevades temperatures de l'esplèndid dia varen contribuir que la passejada fos més agradable. Tanmateix, també al llarg de l'horabaixa es va viure un bon ambient als carrers, on eren moltes les persones que varen passejar amb una rosa a la mà i un llibre dins la bossa.

De manera generalitzada, els comerciants coincidiren en un balanç prou positiu de la jornada, explicant que, malgrat que les vendes i la participació havien estat inferiors a edicions precedents del Sant Jordi, la jornada no havia transcorregut tan malament com s'aventurava dies enrere.

La nota més significativa del dia la posà la gran diversitat de públic que participà de la festa remenant o adquirint llibres a les paradetes. Tot i que no hi mancà el públic local, ni tampoc la visita de la clientela fixa de cada llibreria per adquirir el seu llibre de Sant Jordi, la celebració de la festa en Dissabte de Pasqua facilità l'abundància de públic vingut de fora, ja fossin turistes peninsulars que passen el pont de Setmana Santa a l'Illa com, en menor mesura, turistes estrangers que s'interessaren per edicions en llengües estrangeres o guies turístiques.

Un altre tret atípic d'aquest Sant Jordi va ser l'absència d'un títol protagonista de la jornada. De fet, els llibreters es referiren a vendes molt dispars, sense poder destacar gaire bé quins eren els llibres més venuts. Entre els més esmentats, tanmateix, figura l'estudi de Pere Ferrer Joan March. Els inicis d'un imperi financer, que ja gaudia de molt bona acollida d'ençà de la seva sortida al mercat.

Amb el de Ferrer varen ser també molt sol·licitades les novel·les de Baltasar Porcel El cor del senglar i de Carme Riera Cap al cel obert. Un altre llibre prou demanat va ser l'edició de la novel·la El mar, de Blai Bonet, que l'editorial valenciana 3i4 acaba de treure al mercat just en coincidència amb l'estrena a Mallorca de la polèmica pel·lícula d'Agustí Villaronga.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris