algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Àfrica austral està preocupada però manifesta el seu suport a Mugabe

Obrers agrícoles negres a Zimbabwe també començaren a ser atacats

L'Àfrica austral dóna suport a la política de Mugabe, però manifesta la seva preocupació i impaciència davant la recent onada de violència. Així es manifestaren els caps d'Estat africans durant la cimera que culminà despús-ahir.

Durant la cimera es va fer costat a la política desenvolupada pel president Mugabe i apostaren per afrontar la crisi mitjançant una negociació financera entre Londres i Harare. I valoraren la necessitat d'una reforma agrària que consideraren «essencial» per a Zimbabwe.

Però malgrat els elogis a Mugabe, catalogat d'«adalil de l'Estat de dret» i de mediador entre excombatents i grangers blancs, la conferència deixà entreveure una gran preocupació entre els dirigents regionals, com també impaciència davant una crisi que posa en perill l'economia, la imatge i l'estabilitat de la regió.

«El problema central en aquest cas és el del subministrament de recursos» per a la reforma agrària per part dels que es comprometeren a realitzar-la, insistí el president moçambiqueny, Joaquim Chissano, president en exercici de la Comunitat de Desenvolupament de l'Àfrica Austral (SADC), integrada per catorze països, i el cap d'Estat sud-africà, Thabo Mbeki, que qüestionaren a Londres l'expotència colonial. Però els líders que acudiren a la cimera per «informar-se» de la situació no dissimularen la seva preocupació davant la creixent tensió que viu Zimbabwe des de fa un mes. Mentrestant, els squatters i excombatents de la guerra de la independència semblen haver elegit una nova tècnica en atacar obrers agrícoles negres, en lloc del seu cap blanc, en diverses zones de Zimbabwe, declarava ahir un alt càrrec sindical de grangers blancs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris