cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Moscou aprova una doctrina militar amb ús preventiu d'armes atòmiques

També ratifica el tractat sobre la prohibició total d'assaigs nuclears

El Kremlin féu ahir dues noves passes en la seva carrera per impedir que els Estats Units despleguin un sistema de «miniguerra de les galàxies» que Rússia no pot permetre's. En només una hora, Rússia aprovà una nova doctrina militar "que inclou l'ús preventiu d'armes atòmiques" i el Tractat de prohibició total de proves nuclears. Després d'aprovar el Consell de Seguretat del Kremlin la nova doctrina militar, el president, Vladimir Putin, anuncià que la firmaria.

Les línies generals de l'anomenat «nou concepte de defensa» de la Rússia postsoviètica les definí Putin així quan s'examinà l'esborrany fa dos mesos: «Dissuasió estratègica» i «prevenció d'una agressió contra el país i els seus aliats». Rússia es reserva el dret a utilitzar armes atòmiques en primer lloc fins i tot en cas d'una atac massiu amb armes convencionals, cosa que el seu Ministeri de Defensa considerà una «resposta als intents dels Estats Units i l'OTAN d'actuar des de posicions de força» en política mundial.

Quasi simultàniament, la Duma o Cambra de Diputats ratificà el Tractat de prohibició total de proves nuclears, firmat per les cinc grans potències atòmiques el setembre del 1996 i subscrit fins ara per 155 països, encara que només l'han ratificat 53. Però Moscou subratllà que aquest tractat no entrarà en vigor fins que no l'hagin ratificat 44 països específics amb capacitat nuclear, dels quals només 27 ho han fet fins el moment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris