algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

El president Ciampi encomana a Amato la formació del nou Govern a Itàlia

El fins ara ministre del Tresor diu que formarà el gabinet «en un breu termini»

60108

El nou primer ministre Giuliano Amato.

El president de la República italiana, Carlo Azeglio Ciampi, encomanà ahir al fins ara ministre del Tresor, Giuliano Amato, després de més d'una hora de reunió, la tasca de formar nou Govern, després de la dimissió dimecres passat de Massimo d'Alema. Amato, en una declaració divulgada després de la trobada amb Ciampi, assegurà que formarà Govern «en breu termini» i que aquest comptarà amb una «quantitat reduïda» de ministres i secretaris d'Estat.

«Itàlia necessita més competitivitat, més cohesió social, més seguretat i més justícia», assegurà, advocant perquè el nou Executiu arribi fins el final de la legislatura. A més, es mostrà partidari de «l'adopció d'una nova llei electoral després del referèndum» i prometé intentar «establir un diàleg amb l'oposició» de dreta. Amato haurà de presentar-se dimecres que ve davant les cambres per obtenir el suport de parlamentaris i senadors.

El president Ciampi havia finalitzat anteriorment la ronda de consultes amb els grups parlamentaris, iniciada dijous per cercar una sortida a la crisi governamental causada pels resultats electorals del 16 d'abril, que provocaren la dimissió del primer ministre, Massimo d'Alema. Ciampi es reuní en el Quirinal amb la coalició de centreesquerra i amb els partits del Polo.

Els representants de l'esquerra italiana, partidaris de la creació d'un nou Govern com solució a la crisi, proposaren el nom d'Amato com a primer ministre fins les eleccions generals del 2001. Amato compta amb el suport de la majoria dels partits de la coalició i va ser elegit tot i que també s'estudiava el nom de Antonio Fazio, actual governador de Bankitalia i considerat com «la persona idònia per assumir les responsabilitats de Govern» per la Unió Democràtics Europeus i pel Partit Popular Italià, membres de la coalició.

La decisió de la majoria parlamèntaria va ser criticada ahir pel líder del Polo, Silvio Berlusconi, que acusà el candidat elegit de fer el paper «del beneit útil». Després de conèixer el nomenament, Berlusconi matisà les seves paraules, qualificant Amato de «persona absolutament intel·ligent i amb la qual mantenc una relació cordial des de fa molts d'anys».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris