algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

D'Alema confirma la seva dimissió i obre una nova crisi de Govern

Ciampi comença avui una ronda de consultes per a l'elecció del primer ministre

97696

Massimo d'Alema confirmà la dimissió davant del president Ciampi.

El primer ministre italià, Massimo d'Alema, presentà ahir al cap de l'Estat, Carlo Azeglio Ciampi, la seva dimissió irrevocable. La renúncia va ser presentada al final d'una llarga reunió amb el president de la República. D'Alema, que va assumir la Prefectura del Govern l'octubre de 1998, presentà la dimissió després de la derrota electoral a les eleccions regionals de diumenge passat, en les quals la dreta va vèncer en vuit de les quinze regions on es van realitzar comicis.

Dilluns passat, el primer ministre va presentar la primera dimissió davant el president de la República, qui la va rebutjar, sol·licitant-li que informàs el Parlament, cosa que va fer ahir. Ciampi, que acceptà la renúncia, obrirà avui un període de consultes amb els grups parlamentaris i els expresidents de la República amb la finalitat de trobar un successor, segons fixa el sistema parlamentari italià.

En cas que Ciampi decideixi que la coalició de centre esquerra té majoria suficient, podria encarregar la formació d'un nou Govern entre avui i demà. Mentrestant, D'Alema s'ocuparà del dia a dia. Hores abans de presentar la dimissió, D'Alema es dirigí als membres de la Cambra Alta per comunicar la seva decisió. D'Alema complia d'aquesta manera amb la promesa que va fer en el darrer Congrés del DS, celebrat a Torí a principis d'any, ocasió en la qual va assegurar que partiria «abans que m'ho demanin».

Finalitzat el seu discurs al Senat, en el qual el dimitit insistí novament «en la importància de trobar una via de Govern que garanteixi l'estabilitat del país i que eviti crisi de Govern dramàtiques», el president entregà el text íntegre del seu discurs al Parlament. Després de la intervenció del ja per poc temps cap de Govern, els portaveus dels diferents grups parlamentaris iniciaren la ronda de rèpliques al president. Democratici di Sinistra, Alleanza Nazionale i Forza Italia exposaren els seus arguments durant 15 minuts, mentre el PPI, els Verds, CCD i UDEUR comptaren amb 10 minuts de rèplica i els Radicals amb 3 minuts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris