cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Moren 131 persones en el pitjor accident aeri ocorregut a Filipines

El Govern apunta a un error del pilot com la causa del sinistre

Un total de 131 persones moriren la matinada passada a les Filipines, quan el Boeing-737-200 d'Air Philipines en el qual viatjaven s'estavellà al sud de l'Arxipèlag, en la que es considera la major catàstrofe aèria del país, segons assenyalaren les autoritats locals. Les restes carbonitzades de l'aparell varen ser trobades a l'illa de Samal poc després que el pilot anul·làs el seu acostament final a l'aeroport de Davao, després d'haver vist un altre avió sobre la pista d'aterratge, segons indicaren les autoritats aeroportuàries.

Després de fer un gir, el pilot indicà que es trobava de nou de camí cap a la pista «i va ser la darrera comunicació que ens n'arribà», segons assenyalà un responsable de l'aeroport de Davao. El ministre de Defensa, Orlando Mercado, assegurà que no hi havia supervivents de l'accident.

Els responsables de la companyia apuntaren que el vol, que es trobava complet per les vacances de Setmana Santa, abandonà Manila a les 05.20 hora local amb 124 passatgers a bord i set membres de la tripulació. La nau havia d'aterrar a Davao a les 06.45 i els controladors a terra indicaren que el pilot establí el darrer contacte cap a les 07.01. Les restes de l'aparell varen ser trobades mitja hora més tard.

Segons la responsable del departament d'Atenció al client d'Air Philippines, Lea Sison, l'aparell que enregistrà les comunicacions, com tampoc la caixa negra, no han estat trobats. «No hi ha cap comunicació que indiqui que hi hagués problemes de motor. No es registrà cap anomalia a l'avió», declarà Sison, per desmentir així les afirmacions fetes poc abans per un altre responsable de la companyia, segons el qual el pilot hauria comunicat algun problema del motor.

El ministre filipí de Transports, Willy Evangelista, declarà que l'origen de l'accident podria haver estat «un error del pilot», si bé Sison es negà a abordar aquesta qüestió, assegurant que «no tenim coneixement d'una cosa així. Tot allò que se'n pot dir és pura especulació». «L'avió sinistrat havia sofert un examen complet abans del vol i el pilot filipí era un professional amb molta experiència», afegí la representant d'Air Philippines.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris