algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Rússia llança una gran ofensiva al sud del país amb 3.000 paracaigudistes

Es produeix hores després que Moscou i Grozni confirmassin la disposició a negociar la pau

Rússia llançà ahir una ofensiva a gran escala en el sud de Txetxènia, en un intent d'afermar-se davant unes negociacions de pau que pereixen imminents per les dificultats per guanyar una guerra de guerrilles. Després d'un parell de filtacions, revelacions de testimonis i conjectures, el comandament militar confirmà el desplegament de milers de soldats i paracaigudistes en el sud de Txetxènia, on es concentren les majors forces rebels.

Paradoxalment, aquesta «operació d'envergadura» es desenvolupa n la rereguarda de l'Exèrcit, zones «conquistades» militarment fa temps, però que les tropes només controlen de manera simbòlica. L'ofensiva es va conèixer unes hores després que Moscou i el president txetxè, Aslan Maskhadov, fessin nous gests conciliadors i confirmassin la seva disposició a negociar la pau.

Uns 3.000 paracaigudistes d'un regiment aerotransportat desembarcaren des d'helicòpters en les muntanyes del Districte de Shatoi, a més de 50 quilòmetres al sud de la capital, Grozni. Simultàniament, un regiment motoritzat de l'Exèrcit, que pot tenir entre 1.500 i 2.000 efectius, fou desplegat en el Districte meridional d'Itum-Kalí, fronterer amb Geòrgia.

L'estat major de les forces federals al Caucas anuncià que el servei de guardafronteres «ha incrementat» les seves forces a l'estratègic congost d'Argún, i que amb 2.800 homes «n'ha bloquejat pràcticament» les sortides. Testimonis presencials informaren que «nombrosos combois» de carros de combat, vehicles blindats i camions amb peces d'artilleria i soldats es dirigien ahir cap a les zones meridionals de la república separatista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris