algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

L'assassinat d'un altre propietari blanc incrementa la tensió

Mugabe considera «enemics» els colons en el 20è aniversari de la independència

66428

Robert Mugabe, president de Zimbabwe.

La celebració del vintè aniversari de la independència de Zimbabwe es va veure ahir marcada per una nova onada de violència, en la qual un segon granger blanc fou assassinat a trets en el sud del país per un grup de veterans de la guerra d'indpendència que va envair la seva finca. El president zimbabwès, Robert Mugabe, no va contribuir a calmar els ànims i va assegurar que els grangers blancs «són els nostres enemics perquè es comporten com a tals».

«Jo els dic (als grangers blancs), en el nostre estat anímic actual, que vostès són els nostres enemics perquè es comporten com a tals, per això estam plens de còlera», va recalcar Mugabe, poc abans de pronunciar el seu discurs a la nació amb ocasió del vintè aniversari de la independència de Zimbabwe. Pel que fa a l'acció dels veterans que des del mes de febrer han ocupat més de milers de granges en tot el país, Mugabe opinà que això implicaria per part dels grangers blancs un canvi de conducta cap a un camí positiu. «En aquest cas acceptaríem considerar-los com aliats, però en cas contrari, avui dia i en el futur, continuarem contemplant-los com a enemics», subratllà.

Robert Mugabe criticà diumenge passat els grangers blancs per haver-se adherit al principal partit de l'oposició, El Moviment pel Canvi Democràtic (MDC), i els acusà d'haver mobilitzat els treballadors agrícoles contra el Govern. «Fent això, vostès els exposen no només a convertir-se en enemics polítics, sinó a ser simplement enemics, en la completa definició de la paraula, ja que intenten oposar-se a la nostra revolució i a la nostra independència» afegí Mugabe.

Aquestes declaracions es produeixen en el mateix dia en què un segon granger blanc fou assassinat a mans de diferents excombatents de la guerra de la independència a la província de Matabeleland occidental, en el sud-oest del país, segons anuncià un responsable del sindicat de grangers blancs (CFU).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris