algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

L'amenaça de dilluns negre s'esvaí amb la pujada de la Borsa de Nova York

Els mercats europeus baixen però molt menys del que s'esperava

L'amenaça d'un nou «dilluns negre» per a les borses de Nova York s'esvaí ahir gràcies a les compres a baixos preus que llançaren amb força els principals indicadors dels mercats de Wall Street. La sessió obrí enmig de l'expectació i el nerviosisme dels analistes i inversors, els quals temien que després de les pronunciades baixades de divendres passat la tendència continuàs ahir.

No obstant això, als pocs minuts de negocis quedà clar que la Borsa no s'encaminava a una nova caiguda com la de divendres, un dels pitjors dies en la història de Wall Street. Els analistes expliquen que després de les notables baixades de la setmana passada, els inversors decidiren que era el moment de comprar barat aquelles accions que havien baixat més.

Aquesta empenta de compres va fer que la mitjana de Dow Jones Industrials, el més important de la borsa de Nova York, que mesura la variació de 30 grans empreses, pujàs 276'74 unitats o un 2'69 per cent fins a arribar a 10.582'51 punts. El Nasdaq, mercat electrònic en el qual canvien de mans els títols de moltes empreses de noves tecnologies, ordinadors i internet, guanyà 218'48 unitats o un 6'58 per cent fins a arribar a 3.538'77 unitats.

Pel que fa als mercats europeus, tots començaren les sessions amb grans pèrdues, però les retallaren després de l'entrada en guanys del Dow Jones i el Nasdaq, minuts després de l'obertura de les borses nord-americanes. Tots els mercats borsaris europeus, que es trobaven ahir en nombres vermells després de l'enfonsament de la Borsa nord-americana de divendres, es mantenien a l'espera de la tendència que marcassin els mercats novaiorquesos a l'obertura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris