algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Llum i colors de Mallorca omplen les darreres creacions de Tudanca

C.C. Palma.
Amb la lluminositat i el color com a principals protagonistes sobre els llenços, el pintor cantàbric Tudanca inaugura aquest vespre a la Galeria Horrach Moyà de Palma la seva primera sèrie dedicada a Mallorca. Acrílics i olis sobre llenç i aquarel·les sobre paper integren la col·lecció que s'hi exposa, peces realitzades en el decurs dels darrers tres anys en què queda manifest el viratge progressiu de l'estil de Tudanca envers una pintura molt més lluminosa i mediterrània.

«De mica en mica "explicà Tudanca" la meva pintura ha anat assolint un colorisme més mediterrani, s'ha anat vestint d'una lluminositat més clara». És la constatació d'un viatge progressiu cap al bell mig de l'experiència poètica que l'artista viu als paratges de la nostra illa, un «recés» on troba la calma que el seu procés pictòric requereix i també el vigor i la força que compareix a les obres, aparegut per sota d'una aparença tèbia i delicada.

Tot i que només dues de les obres exposades es presentin amb títol concret, L'olor de les figueres i Natura morta de tardor, totes les peces remeten a la combinació de força i delicadesa que Tudanca observa en el paisatge mallorquí. És una evocació que Tudanca aconsegueix defugint el figuratiu, per internar"se en l'art de la sensació i de l'ànima, l'art de l'essència que Tudanca persegueix a la manera de la poesia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris