algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

L'assassinat d'un coló blanc obre la crisi entre el Govern britànic i l'africà

L'assassinat d'un pagès blanc amb doble nacionalitat, britànica i zimbabwesa, provocà ahir una greu crisi entre Zimbabwe i Gran Bretanya, Govern que acusa el de la seva antiga colònia d'incitar indirectament al crim.

L'Executiu britànic convocà ahir mateix l'ambaixador de Zimbabwe a Londres, Simbarashe Mumbengegwi, al qual exigí que el Govern de Harare detengui de seguida l'espiral de violència que pateixen els excolons a Zimbabwe, que ha capficat aquest país en el caos.

Segons fonts diplomàticas britàniques, «l'assasinat d'Stevens és el tipus de violència que temíem, i és resultat de la falta d'ordre i llei a Zimbabwe». Stevens fou assassinat pels partidaris de la governant Unió Nacional Africana de Zimbabwe (ZANU), en un incident que s'insereix en l'ocupació de finques de zimbabwesos de raça blanca per veterans de la guerra de la independència d'aquest país.

Dos veïnats del pagès, que també havien estat segrestats per simpatitzants del president de Zimbabwe, Robert Mugabe, foren trobats en mal estat però amb vida per la Policia, mentre que altres dos estan hospitalitzats després de rebre pallisses per part de militants de la ZANU. Tot i el to de l'advertiment de l'antiga metròpoli, Mugabe es mostrà ahir desafiant en la tornada al seu país d'un viatge a l'Havana, on participà en una cimera del G-77.

Mugabe afirmà que no ordenarà el desallotjament de les finques de propietaris blancs, en contra d'un dictamen del Tribunal Suprem del seu propi país, que considerà «il·legals» les ocupacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris