algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Batalla campal entre la Policia i activistes contraris a la globalització

Els manifestants tracten d'impedir les reunions del BM i FMI a Washington

La Policia de Washington, com va fer la de Seattle el novembre passat, recorregué ahir a l'ús de la força, inclosos aerosols de gasos lacrimògens, per dispersar els manifestants contraris a la globalització econòmica que intentaven impedir les reunions del de l'FMI i el Banc Mundial (BM).

Els agents esquitxaren alguns manifestants amb aquests gasos per dispersar-los, mentre que altres, armats amb pals, empenyien activistes i periodistes que intentaven aproximar-se a la zona de seguretat determinada per protegir els delegats.

En el Departament del Tresor, veí a la Casa Blanca, policies antidisturbis provists de pals s'enfrontaren contra diversos centenars de persones fins aconseguir restaurar l'ordre i reposar les tanques que aquestes havien abatut per penetrar a l'edifici.

Molts dels manifestants, que duien banderes vermelles i negres i equip per a disturbis, es congregaren en les cruïlles de carrers situades a quatre illetes de les institucions, impedint així el pas dels funcionaris i els delegats.

Les autoritats de Washington estimen que hi ha més de 6.000 manifestants en els carrers de la capital dels EUA i, mentre aquests es disposen a repetir els actes de protesta que grups semblants protagonitzaren a Seattle (nord-oest dels Estats Units), la Policia està decidida a impedir-ho.

De moment, les reunions previstes per ahir començaren, gràcies que la majoria dels seus participants, els ministres d'Economia i Finances i els governadors dels bancs centrals d'una trentena de països, arribaren a l'edifici de l'FMI de matinada.

Tant el Grup dels Deu com la direcció de l'FMI, el Comitè Financer i Monetari Internacional, aconseguiren mantenir les reunions, com poc abans ho havia assegurat el director en funcions d'aquesta institució, Stanley Fischer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris