cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Breus

• Pinochet

Les promesses de la classe política Hugo Gutiérrez, advocat xilè encarregat d'una vintena de casos de la «caravana de la mort» i principal implicat en la causa pel desafur del dictador xilè Augusto Pinochet, declarà ahir que el desafur depèn de si la classe política compleix amb les seves promeses sobre això o no, i que «s'aconsegueixi la subordinació de les Forces Armades al poder judicial», encara que reconegué que es mostra «escèptic» amb l'actitud sobre això del Govern de Ricardo Lagos. Segons Gutiérrez, que dimecres compareixerà al judici sobre el desafur de l'exdictador, quan s'iniciaren les querelles per la «caravana de la mort», al gener del 98, ningú no pensava que alguna vegada es pogués enjudiciar Pinochet, però la detenció a Londres «ha permès la justícia xilena avançar».E.P.

• Etiòpia

Unicef necessita 3.000 milions L'organització humanitària Unicef considera que necessitarà almenys 3.000 milions de pessetes cada tres mesos per tractar d'alleujar la situació de crisi, tan alimentària com sanitària i higiènica, que viuen diversos països de l'est de l'Àfrica, segons manifestà Bárbara Calderón, tècnic del Departament d'Educació per al Desenvolupament i Programes de la citada ONG. Calderón destacà la importància que es tracti el problema des d'un «enfocament global», i no només com una crisi alimentària. De fet, un dels més grans problemes consisteix ara a procurar aigua neta per a la població amb la finalitat d'evitar la propagació de malalties.E.P.

• Itàlia

Eleccions regionals El centreesquerra en el poder i el centredreta en l'oposició fixen el punt de partida per a les properes eleccions generals amb els resultats dels comicis regionals que se celebraren ahir a Itàlia, envoltats en inequívocs aires de primàries. La cita electoral, a la qual estaven convocats més de 43 milions d'italians, se circumscriu a les quinze regions que es regeixen per un estatut ordinari i a mig miler d'ajuntaments i governs provincials, però les seves repercusions van molt més enllà. A la imatge, el primer ministre italià, Massimo d'Alema.E.P.

• Txetxènia

Grozni, aïllada del món La capital txetxena es troba aïllada del món des de dissabte i fins avui sota la decisió de les forces russes. «Sortir i entrar a Grozni està prohibit fins dilluns a les 08.00», declarà un oficial rus justificant aquesta decisió pel nombre important de combatents txetxens a la ciutat. Segons ell, aquests han multiplicat durant els darrers deu dies els seus atacs contra els llocs de control i els edificis de l'Exèrcit «no només de nit, sinó també de dia».E.P.

• Bòsnia

Soldats deixen Sarajevo cap a Timor Dotze policies bosnians abandonaren ahir Sarajevo cap a Timor Oriental, on participaran en la missió de les Nacions Unides que administra provisionalment aquest territori, segons indicà la ràdio bosniana. Aquests policies que procedeixen de tres grups ètnics bosnians (croats, serbis i musulmans) estaran un any a Timor Oriental, on formaran part d'una missió de l'ONU per primera vegada des del final de la guerra de 1992-95 a Bòsnia, segons la ràdio.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris