cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

Els maputxes ocupen durant més de quatre hores la seu de la UE

Demanen l'alliberament de nou indígenes detinguts en un procés irregular

Més d'una desena de manifestants indígenes abandonaren ahir dissabte les oficines de la Unió Europea a Santiago, que ocuparen durant més de quatre hores per exigir l'alliberament de nou líders maputxes empresonats al sud de Xile. El grup abandonà de manera pacífica la seu de la representació a les 15.15 hores locals sense ser agafats per la Policia que custodiava la zona.

Els manifestants, pertanyents a l'ètnia maputxe, amenaçada per un projecte de presa de l'elèctrica Endesa, denunciaren irregularitats en els processos judicials dels dirigents detinguts sota els càrrecs d'ocupar terres i d'enfrontar-se a la Policia. «Llibertat, llibertat, al maputxe per lluitar!», cridaren en cor els ocupants de la seu diplomàtica. Els agents de la Policia militaritzada de Carrabiners muntaren una forta vigilància enfront de l'edifici, a la zona oriental de Santiago. «Hi ha un company que estigué incomunicat per més temps del que permet la llei i amb el seu testimoni foren detinguts els altres», digué el portaveu del grup, Cristián Melillán, en conversa telefònica. «El jutge el pressionà i li advertí que si no donava noms tota la culpa cauria sobre ell», va afegir Melillán.

Després de dues hores d'ocupació de les oficines, a l'avinguda Américo Vespucio, l'agregat administratiu de la Unió Europea a Xile, Francisco Andrada, dialogà amb els manifestants per acordar-ne la sortida del recinte. «El nostre propòsit era cridar l'atenció dels mitjans de comunicació i que alguna autoritat de la Unió Europea ens escoltàs», assenyalà el portaveu maputxe.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris