nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Washington es compromet a no tornar Elián a Cuba fins que acabi el procés judicial

Tot i això, plantegen com a condició que els familiars entreguin el nin al pare

L'Administració nord-americana es comprometé ahir a no enviar Elián González a Cuba abans que finalitzi el procediment judicial iniciat pels seus familiars a Miami davant del Tribunal d'Apel·lació d'Atlanta.

«Si el Tribunal d'Apel·lació creu necessària la garantia que Juan Miguel González, el pare del nin, romangui als Estats Units a l'espera de la decisió d'aquest tribunal, nosaltres estam disposats a això», segons va fer saber el Departament de Justícia en la seva resposta, admetent implícitament la permanència d'Elián en territori nord-americà.

No obstant això, les autoritats nord-americanes han plantejat com a condició a l'oncle avi d'Elián, Lázaro González, que aquest entregui el nin al Servei d'Immigració i Naturalització (SIN), «a l'espera de la seva entrega al seu pare».

La portaveu del SIN, María Cardona, destacà que aquesta entrega ha de fer-se de manera «cooperativa». El Departament d'Estat nord-americà qüestionà a més que es pugui al·ludir a la situació dels Drets Humans a Cuba per intentar impedir que es retorni Elián al seu pare i ambdós retornin a l'illa. «Hi ha nombrosos països en el món als quals retornam nins d'acord amb la nostra política del dret dels pares a estar amb els seus fills» i molts d'aquests països es troben en una situació, en matèria de Drets Humans, «pitjor que la dels Estats Units», declarà el portaveu del Departament d'Estat, James Rubin.

D'altra banda, Juan Miguel González considera que el seu fill va ser dirigit per qualcú durant l'enregistrament del vídeo casolà en el qual expressa que no vol tornar a Cuba, va dir ahir la reverenda Joan Brown Campbell.

«Certament, està frustrat» pel desenvolupament dels esdeveniments relacionats amb la seva petició perquè se l'entregui al seu fill, sostingué la religiosa, que en els darrers dies ha servit de portaveu del pare d' Elián. En un vídeo enregistrat en la residència del seu oncle avi Lázaro González, Elián sosté que no vol anar-se'n «pa'Cuba» i exhorta el seu pare a quedar-se als Estats Units.

Juan Miguel ja ha rebut ofertes milionàries de l'exili cubà perquè es quedi als Estats Units, com són dos milions de dòlars (uns 350 milions de pessetes), casa i treball.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris