cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Els familiars d'Elián desobeeixen Washington i duen el nin a casa d'una monja

Diuen que és l'únic lloc neutral on es pot reunir amb el pare

La família del nin nàufrag Elián González portà ahir el menor a casa de la religiosa Jeanne O'Loughlin, en un clar intent de pressionar les autoritats nord-americanes i el pare del nen perquè aquest viatgi a Miami a reunir-se amb els parents del menor.

Segons un portaveu de la família, l'objectiu d'aquest trasllat és simplement trobar un lloc més tranquil que el barri de la Petita Havana, on viu el nen des que va ser rescatat a alta mar. El nin, acompanyat del seu oncleavi Lázaro González, abandonà ahir la casa on resideix a Miami amb direcció a la residència d'O*Loughlin. Marisleysis González, cosina del nen i qui ha fet les funcions de mare des de la seva arribada a Miami, es reuní amb Lázaro i el seu nebot per acudir a casa d'O*Loughlin, després d'obtenir l'alta de l'hospital en el qual romania ingressada. És precisament a casa de la religiosa on el nin es va reunir el gener passat amb les seves àvies procedents de Cuba. «El nin no vol anar-se'n, no vol tornar a Cuba i no vol veure el seu pare perquè pensa que se'l vol endur» a l'Illa, afirmà la portaveu de la Batlia de Miami, Cristina Hernández.

Hernández, que denuncià les «manipulacions entre els Governs» que han provocat que Elián estigui «descentrat», recordà que ara els familiars d'Elián estan en un «lloc neutral, cosa que podria animar Juan Miguel a venir» a Miami. La família d'Elián argumenta que el menor no vol anar a Washington, cosa que anul·la la possibilitat que els familiars del nen a Miami i el seu pare es reuneixin a la capital.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris