cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Breus

• CUBA

Cimera del Sud Cuba presentà 69 projectes concrets de cooperació entre els països en vies de desenvolupament en la Cimera del Sud que s'està realitzant a l'Havana i a la qual assisteixen prop de 60 caps d'Estat i de Govern del conjunt de 133 països en vies de desenvolupament que integrin el Grup dels 77 (G-77). La Cimera debatrà la condonació del deute extern als països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament, ja que «els nostres pobles estan exhausts i no suporten més del mateix», afirmà el ministre cubà d'Afers Exteriors, Felipe Pérez Roque.E.P.

• ISRAEL

Milícies armades Els residents de la franja ocupada al sud del Líban es preparen per substituir la milícia auxiliar de l'Exèrcit israelià en la franja, l'Exèrcit del Líban Sud (ELS), organitzant-se en milícies armades que s'ocuparan de la seguretat després de la retirada unilateral israelià, el juliol que ve. Segons informà ahir el diari israelià Haaretz, que cita fonts dels serveis de seguretat israelians, s'han creat ja algunes unitats d'aquesta 'guàrdia civil' a la localitat de Bint Jbail i en altres aldees de la rodalia. De moment els civils utilitzen les seves pròpies armes, però, tenint en compte que l'ELS sembla estar rodejat en aquests preparatius, és possible que sigui ell qui proveeixi la nova milícia amb el seu armament.E.P.

• TXETXÈNIA

Inici de negociacions Una delegació del Govern txetxè demanà ahir a Ginebra l'inici immediat de les negociacions amb Moscou per arribar a una solució pacífica del conflicte, desitjant que la comunitat internacional participi en les negociacions. La delegació, dirigida pel representant del president txetxè a Europa, Ajiad Idigov, condemnà en una roda de premsa, «la guerra de depuració étnica duita a terme per Rússia». Ajiad Idigov afirmà que el president txetxè, Alan Masjadov, està disposat a iniciar negociacions de pau amb Moscou sense condicions prèvies. La comunitat internacional ha d'estar associada al procés, ja sigui a través de la OSCE, l'ONU, el Consell d'Europa o els països afectats pel conflicte, afegí el representant del govern txetxè.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris