algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Toledo només reconeixerà el resultat de les eleccions si hi ha segona volta

Alberto Fujimori, cada vegada més a prop d'aconseguir la majoria absoluta

87796

Alejandro Toledo oferí una conferència de premsa per explicar la seva postura.

El candidat presidencial Alejandro Toledo anuncià que no reconeixerà els resultats oficials dels comicis celebrats diumenge passat al Perú si no hi ha segona volta, i denuncià «greus irregularitats». L'anunci d'Alejandro Toledo va sembrar la incertesa sobre el futur del país, ja que s'ignora si es retirarà de la contesa electoral amb els altres candidats de l'oposició que han fet costat a la seva postura.

Toledo prengué aquesta decisió després de reunir-se amb els sis candidats presidencials d'oposició poc després que els primers avanços dels còmputs oficials aproparen a la victòria, en primera volta, el cap d'Estat, Alberto Fujimori.

Després d'haver-se escrutat el 86'77 per cent de les meses, Fujimori es posava a cinc dècimes per assolir la majoria absoluta, segons informà ahir l'Oficina Nacional de Processos Electorals (ONPE).

Fujimori disposa del 49'96 per cent dels vots, mentre que Toledo en té un 40'28 per cent, precisà l'ONPE. «El procés és tan aviciat, el procés és tan irregular, que hem pres la ferma decisió de desconèixer els resultats que l'ONPE (Oficina Nacional de Processos Electorals) proporciona siguin quins siguin», afirmà contundent el candidat de Perú Possible.

El mandatari peruà, que es postula a la reelecció per l'aliança electoral Perú 2000, necessita el 50 per cent més un dels vots per assegurar la seva victòria en primera volta i no anar a una segona volta amb Toledo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris