algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Els Quinze es comprometen a enviar 542.000 tones d'aliments al Corn d'Àfrica

La UE efectuarà pressions per evitar el subministre d'armes a Etiòpia i Eritrea

76648

Una dona protegeix els seus fills en un camp de refugiats a Dana.

Els ministres d'Afers Exteriors de la Unió Europea es comprometeren ahir, a Luxemburg, a concedir una ajuda alimentària a la zona d'Etiòpia i Eritrea en un any, a més d'aportacions bilaterals de diferents estats membres. A més, els Quinze es comprometeren a «efectuar totes les pressions que siguem capaços per tallar el subministre d'armament a les parts en conflicte», explicà el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Abel Matutes.

El ministre explicà que a la zona d'Etiòpia i Eritrea «hi ha una necessitat greu i urgent d'unes 800.000 tones d'aliments per als propers 8 mesos i aquí la UE farà un esforç especial». «Les aportacions que farem en la UE ascendiran a 542.000 tones, a més d'això hi haurà aportacions bilaterals d'alguns Estats membres i jo mateix he aprovat una primera aportació de 117 milions de pessetes que es distribuiran com a suport logístic a les ONG que estan actuant a la zona», va dir Matutes.

Segons l'acord al qual han arribat els ministres, es preveu que durant aquest mes d'abril es mobilitzin un total de 46.500 tones d'ajuda alimentària i d'aquí fins al final d'any altres 432.526 tones. A més, durant el primer trimestre del 2001 s'han compromès 110.000 tones, el que suma un total de 542.526 tones en un any. El ministre assenyalà que al marge del problema de la fam, però en relació directa amb ell està el problema del conflicte entre Etiòpia i Eritrea. «Hem decidit que la UE hem d'implicar-nos més en aquest conflicte per fer avançar més ràpidament les converses de pau», afirmà.

Segons explicà Matutes, «la situació aconsella que facem la distribució d'aliments a través d'ONU i del Programa Mundial d'Alimentació, perquè aquestes guerrilles tenen una presència i unes xarxes que operen en la zona, influint molt negativament i agreujant els problemes de la fam». En aquest sentit, Matutes explicà que s'estan duent a terme converses sota l'arbitratge de l'Organització de la Unitat Africana (OUA) i al mateix temps la Unió Europea «efectuarà totes les pressions que siguem capaços per tallar el subministre d'armament a les parts en conflicte».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris