algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Toledo es perfila com a vencedor dels comicis però hi haurà una segona volta

El candidat presidencial Alejandro Toledo, líder del partit d'oposició Perú Possible, guanyà les eleccions celebrades ahir a Perú, segons totes les enquestes realitzades a peu d'urna. Al tancament d'aquesta edició, amb poques diferències, tots els sondeigs electorals coincidien a donar-li la victòria a Toledo sobre el president peruà, Alberto Fujimori, encara que els emplacen a una segona volta, ja que cap dels dos no obtingué la meitat més un dels vots.

D'altre costat, la tranquil·litat de la jornada d'ahir es va veure trencada amb una denúncia de Toledo sobre l'existència de cèdules de votació en les quals estava tallada la part en què figurava el símbol del seu partit així com el seu rostre. La denúncia del principal rival de la candidatura a la reelecció del president de Perú, Alberto Fujimori, va ser feta davant de la premsa després que Toledo dipositàs el seu vot en un col·legi del districte de Surco, en el sector sud-oest de Lima.

L'economista indígena de 54 anys instà que «no embrutin més aquest procés electoral» i subratllà que ell desitja «competir sanament però això és un frau bast a més de tota la resta», això en al·lusió a les irregularitats que es detectaren durant el desenvolupament del procés electoral. Aquestes irregularitats dugueren els organismes internacionals d'observació electoral a afirmar que el procés electoral no complia amb els requisits mínims per ser considerats democràtics, nets i justs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris