algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El CIM, Cort i Arca signaran un conveni per restaurar Can Weyler

Molta d'història ha vist transcórrer l'edifici de Can Weyler, la seu d'Arca, ubicada al carrer de la Pau, propietat ara de l'Església. El pas del temps ha marcat aquest emblemàtic edifici de Palma, que des del 1991 ha experimentat més d'una intervenció arquitectònica, per tal d'evitar el seu deteriorament. Ara, el torn serà per al pati d'aquest edifici, que també ha estat molt castigat pels anys, i que depenia de la redacció d'un projecte definitiu per a la seva rehabilitació.

El projecte de restauració serà una realitat a partir de demà, dia en què l'Ajuntament de Palma, Arca i el Consell Insular signen un conveni de col·laboració a través del qual, el CIM aporta dos milions de pessetes i la Cort la resta, per a l'elaboració d'un estudi arquitectònic i una prospecció arqueològica, requisits indispensables per redacter el projecte, segons afirmaren la coordinadora de Joventut del CIM, Nanda Ramon, i el tècnic d'Urbanisme, Guillem Daviu, a aquest diari. El conveni s'emmarca dins d'un conveni més general, signat el 1998 per a la «Restauració del Patrimoni Monumental de Palma».

Daviu apuntà que serà un repte per l'arquitecte que hagi d'afrontar el projecte, «ja que és un espai on s'han de conjugar els elements de diferents èpoques i és força complicat. Estic a l'expectativa de com "afegí el tècnic" Neus Garcia Inyesta resoldrà el pla de restauració del pati, tan desfigurat i objecte de projectes puntuals». El tècnic destacà la necessitat d'executar un projecte unitari per al pati, l'únic espai que falta per restaurar, ja que la façana i els arcs de la planta noble «són feines fetes», conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris