cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Breus

• Itàlia

Comdemna Ventinou padrins de Cosa Nostra, la màfia siciliàna, foren condemnats el divendres a cadena perpètua després d'un judici en segona instància per l'assessinat del jutge Giovanni Falcone, mort en 1992. La Cort d' Apel·lació de Caltanissetta (Sicília) confirmà la pena. En 1997 la justícia havia pronunciat 24 penes de presó a cadena perpètua. AFP.

• Grècia

Eleccions Grècia elegeix avui als 300 diputats del seu Parlament unicameral en plena dificultat econòmica i europea. Amb la zona euro com a principal objectiu, el primer ministre socialista Costas Simitis espera extraure bons resultats dels seus recents èxits econòmics i diplomàtics. Encara que tot apunta a que el guanyador serà, una vegada més, el Partit Socialista Panhelénico (Pasok), la formació conservadora Nova Democràcia, de Costas Karamanlis, amenaça seriosament els pronòsticos. E. P.

• Irlanda del Nord

Restauració El Sinn Fein, braç polític de l' IRA, reclamarà la restauració del Govern nordirlandés suspés el passat 11 de febrer durant la conferència anual de dos dies que començà ahir, en la capital de la República de Irlanda. Segons el text del discurs, es preveu que el líder del Sinn Fein, Gerry Adams, faci una dura crítica contra la decisió del ministre britànic per Irlanda del Nord, Peter Mandelson, de cancelar les institucions nordirlandesas i reclamarà la seva restauració immediata. AGÈNCIES.

• Tunísia

Enterrament L'expresident tunesí, Habib Burguiba, fou inhumat ahir horabaixa en el mausoleu que ell mateix demanà construïr en la seva localitat natal de Monastir, en presència de la seva família. El fill del difunt, Habib, i la filla adoptiva, Nayer, foren les úniques persones autoritzades a acompanyar al cadàver dintre de l'edifici funerari, a quines portes l' actual cap de l'Estat tunesí, Zine el Abidín ben Alí, fou el que pronuncià el panegíric del difunt. AGÈNCIES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris