algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Entranyable celebració entre amics a sa Pobla

Pep Roig inaugurà amb una gran festa la commemoració dels seus trenta anys d'humorista gràfic

Envoltat d'amics, seguidors fidels en el dia a dia de la seva trajectòria, el dibuixant i periodista Pep Roig inaugurà anit al Centre Cultural can Planes de sa Pobla el seu recorregut per trenta anys de dedicació a l'humor gràfic. La mostra, a les sales del Museu d'Art Contemporani de Mallorca (MACMA), permeté als assistents gaudir també d'una selecció dels treballs realitzats pel creador en modalitats artístiques com la pintura en tècnica mixta i l'escultura elaborada amb diversos materials, mostres d'una personalitat inquieta i polifacètica desenvolupada en paral·lel a l'evolució d'una de les signatures imprescindibles del periodisme illenc.

La inauguració d'aquesta mostra, que celebra el trentè aniversari de la publicació de la primera vinyeta de Pepe a Ultima Hora el 1970, fou una cita ineludible per Maria Antònia Munar, la presidenta del Consell de Mallorca, que es confessà una gran seguidora de l'acudit diari de Pepe. Munar en destacà la «trajectòria de denúncia, de la causa del Mallorca i el mallorquinisme, la defensa dels interessos de l'Illa» i el sentit de l'humor, i apuntà la importància de saber riure's d'un mateix: «Això és fonamental, molt positiu. Sempre m'ha agradat quan m'ha dedicat acudits».

De la seva banda, el batle de sa Pobla, Jaume Font, insistí en el merescut protagonisme d'un «home just i honest» com és Pep Roig: «Avui hem de ressaltar el que un home d'aquí és capaç de fer per aquesta terra». Amic de sa Pobla «que ha sabut transmetre la seva gran qualitat humana» i els seus atributs d'informador i observador, Roig i la seva exposició constitueixen «una fita dins el MACMA per estar molt contents, i un goig per a sa Pobla comptar"lo entre els nostres amics».

Incondicional del treball de Pep Roig és el president"editor del Grup Serra, Pere Antoni Serra, emfàtic en destacar l'alta categoria en la faceta d'humorista gràfic que ostenta Pepe. «Home entranyable i irrepetible», Serra el destacà sobretot per la força personal que imprimeix en els seus dibuixos, amb els quals es col·loca al costat de signatures del panorama estatal com Chumy Chúmez o Forges. «No conec cap diari d'àmbit local que gaudeixi de l'honor de tenir un humorista gràfic de la talla de Pepe. Molts diaris pagarien per ell», apuntà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris