algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Els Quinze no es posen d'acord sobre la forma de lluitar contra l'evasió fiscal

Això no obstant, s'arribà a un cert consens per a l'harmonització

Els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea, reunits ahir a Lisboa, no aconseguiren posar-se d'acord sobre la forma de lliutar contra l'evasió fiscal, tot i que existeix un aparent consens sobre la necessitat d'avançar en aquesta qüestió i aconseguir algun dia l'harmonització.

Això no obstant, les negociacions sobre l'anomenat paquet fiscal, que en aquesta ocasió se centraren en la proposta britànica d'assolir la plena transparència, no aconseguiren superar la ferma oposició de Luxemburg i Àustria, països que disposen d'un important nivell de secret bancari.

De fet, Luxemburg ha centralitzat en les últimes dècades les seves finances precisament en el seu sistema financer, que s'ha convertit en un dels més importants d'Europa.

El ministre d'Economia i Finances, Rodrigo Rato, explicà que la posició d'Espanya és, avui per avui, mantenir el principi de coexistència acordat el desembre de 1997 entre els estats membres. Fer una passa endavant sempre dependrà de si s'adopta el sistema d'intercanvi d'informació com la fórmula preferida, encara que aquesta possibilitat xoca amb els sistemes jurídics d'alguns estats com per exemple Àustria, que ho recull en la seva Constitució. A més d'un règim de transparència, Espanya proposa també que es comparteixin els fons que es generin com a conseqüència de les retencions dels països que no donen informació.

El debat gira entorn a la proposta de total transparència defensada pel Regne Unit, que per primer cop es mostra disposat a incloure els eurobons que es negocien a la City londinenca, sempre que l'intercanvi d'informació es realitzi per igual a tots els països. Això no obstant, segons els analistes, la postura britànica, que continua oposant-se amb fermesa a la imposició d'una taxa del 20 per cent en origen, no podrà avançar més fins que no es vegi com respon el parqué de Londres a les darreres propostes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris