algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Pep Roig, 30 anys al servei de l'humor

El creador els celebra inaugurant una retrospectiva de la seva obra a Can Planes de sa Pobla

Han passat trenta anys ja d'ençà que un jove Pep Roig provà sort enviant un acudit gràfic a la redacció d'Última Hora. L'equip director, encapçalat llavors per Pepín Tous, li reconegué talent i la vinyeta, que ironitzava sobre l'arribada de la grua municipal a Palma, es convertí en la primera d'un espai diari dedicat a l'humor i l'amor al país.

Aquest i molts d'altres són els acudits gràfics recollits ara per Pep Roig en una retrospectiva que l'autor inaugurarà aquest vespre al Museu d'Art Contemporani de Mallorca, el Centre Cultural Can Planes de sa Pobla. Ideada com a celebració d'aquest trentè aniversari de dedicació a l'humor gràfic, l'exposició ha estat impulsada pel batle del municipi, Jaume Font, i l'escriptor pobler Alexandre Ballester, amb la intenció de retre l'homenatge ineludible que mereix aquest pioner en el desenvolupament a l'Illa d'un humor gràfic de mirada crítica alhora que amatent amb el país.

L'exposició a Can Planes serà testimoni de les qualitats polifacètiques desenvolupades per Pep Roig en el camp de la plàstica. Pintura, escultura i dibuix són modalitats conreades per l'autor sense oblidar mai els seus orígens lligats a l'humor gràfic. Així mateix, Roig destaca la importància del profit extret dels diversos oficis en els quals s'ha format. Entre ells resulta cabdal el de periodista, al qual s'ha dedicat amb gran inquietud i dinamisme d'ençà de la seva entrada a Última Hora el 1970. «M'ha influït la meva manera de viure autèntica del periodisme»: corredisses i espontaneïtat, la reflexió sorgida de l'actualitat més fresca i l'atenció posada en «el que xerra la gent del carrer» són trets que es conjuguen en un estil estrictament personal que ha fet i fa les delícies diàries dels lectors del rotatiu al llarg d'aquests anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris