algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Rússia pren represàlies contra el Consell d'Europa i li prohibeix entrar a Txetxènia

Els acusa de seguir amb els estereotips de la Guerra Freda

La suspensió del dret a vot de Rússia en el Consell d'Europa, decidida abans d'ahir per l'Assemblea Parlamentària a Estrasburg, aixecà ahir una onada d'ira a Moscou, i suposa una gerra d'aigua freda pel president Putin, que pretén obtenir la simpatia d'Occident mentre continua la guerra a Txetxènia.

La primera represàlia contra els diputats europeus que exigeixen el cessament de les tortures i massacres civils a Txetxènia va ser tapar-los els ulls. El portaveu del president rus per a la república caucàsica, Serguei Iazstrjembski, anuncià la suspensió de les visites dels representants del Consell d'Europa a la república.

«Óbviament, tots els viatges oficials dels Lords o de qualevol altre representant del Consell deuen ser suspesos a Txetxènia», assegurà. Quant a la resta de les institucions, podran continuar les seves visites si mostren «bona voluntat», és a dir, si es limiten a visitar la república abstenint-se de dialogar amb els refugiats o ciutadans txetxens per conèixer l'actuació de les tropes russes, manifestà.

Iazstrjembski, que acusà els europeus d'estar sota la «síndrome txetxena», recordà que Rússia anirà fins al final a Txetxènia, «perquè està en joc la seva integritat territorial». La primera reacció oficial arribava en termes molt semblants de boca del ministre rus d'Assumptes Exteriors, Igor Ivanov, el que acusà el Consell d'Europa de continuar els dictats de la Guerra Freda.

El ministre d'Assumptes Exteriors es declarà consternat i manifestà que la decisió dels diputats complicarà el diàleg, però que Rússia continuarà amb la seva política d'eradicació del terrorisme, de restabliment de la llei, l'ordre i els Drets Humans a Txetxènia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris