algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

El pare d'Elián podrà endur-se'l a Cuba quan rebi la seva custòdia

La fiscal Reno confirma que González rebrà la tutela la setmana que ve

69550

Mentre el pare d'Elián s'entrevista amb la fiscal Reno al Departament de Justícia.

El pare d'Elián González serà lliure de retornar amb el nin a Cuba si així ho desitja tan aviat com rebi la custòdia legal del menor la setmana propera, anuncià ahir la fiscal general nord-americana, Janet Reno. «Si rep la custòdia i la cura del nin del Servei d'Immigració i Naturalització (SIN), res no pot detenir-lo» i impedir la seva tornada a Cuba, va dir Reno en conferència de premsa. La fiscal precisà que el Govern dels Estats Units transferirà la custòdia d'Elián al seu pare a partir de dimarts proper i que comunicarà als familiars d'Elián a Miami quan i com han d'entregar el nin nàufrag.

Reno prometé no obstant això demanar a Juan Miguel González que esperi als Estats Units amb Elián el resultat d'una apel·lació pendent en un tribunal federal prevista el maig, si els familiars entreguen el nin voluntàriament. Reno afegí que el Departament de Justícia envià ahir una carta als familiars d'Elián a Miami explicant-los el procediment, i sol·licitant-los que s'entrevistin amb metges i psicòlegs dilluns per preparar la transferència de custòdia.

«Demanam als familiars que es reuneixin dilluns amb dos eminents psiquiatres i amb un distingit psicòleg per determinar de quina manera la transferència pot realitzar-se amb la menor molèstia possible per a Elián», va dir Reno. La fiscal general aclarí que la reunió «no està destinada a decidir si la transferència ha d'ocórrer o no, sinó de quina manera s'ha de realitzar».

Hores abans d'aquesta declaració, el pare d'Elián s'entrevistà amb Reno. Juan Miguel González expressà la seva confiança de poder reunir-se «ben aviat» amb el seu fill, després de rebre el suport de la fiscal general. «M'han assegurat que serà així», va dir González a les portes de l'edifici del Departament de Justícia.

González va dir que durant l'entrevista explicà els seus sentiments i la seva reiterada posició que el nin ha d'estar amb el seu pare, després dels patiments i pressions als quals ha estat sotmès.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris