algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Mariscal: «El disseny no existeix com a art, és una activitat industrial»

El creador de Cobi oferí una conferència en la Fundació la Caixa

96226

Xavier Mariscal, moments abans de la conferència a la Fundació.

T. A.

El que fou pare de Coby ara ja fa vuit anys, i més recentment creador de Twipsy "nom de la mascota de l'EXPO de Hannover", Xavier Mariscal, afirma que el disseny és una activitat industrial i que «en si mateix no existeix com a art». El grafista valencià, que ahir va aterrar a Palma per pronunciar una conferència a la Fundació de La Caixa, dedicà a aquest mitjà unes paraules minuts abans de l'acte, moment en què aprofità per donar la seva visió al voltant del disseny i les noves tecnologies, fenomen pel qual se sent molt fascinat, ja que «són els causants que el disseny hagi deixat de ser artesanal». «Amb els ordinadors ja no he de fer filigranes amb el pols», afegí.

Dibuixant de còmics en els anys vuitanta, Mariscal aclarí que no ha abandonat mai aquesta faceta tot i que ara està centrat en la indústria del disseny, i de «dotar de cert valor cultural els objectes que el mercat ofereix i demana». I és que segons assegurà Mariscal "guardonat amb el Premi Nacional de Disseny 1999" l'art no està sotmés a cap fórmula industrial en contra del que succeeix amb el disseny, «per al qual s'estableixen unes limitacions i unes exigències que s'han de tenir en compte a l'hora de crear un producte». «De fet "afegí", si el disseny existeix és gràcies als empresaris i al sector industrial, molt potent a les Illes, segons l'experiència que jo he tingut en el camp de les joies a Menorca», assenyalà Mariscal.

En aquest sentit, el dissenyador insistí que a Mallorca existeix un dels millors exemples a seguir, com és l'empresa Camper, instal·lada a Inca, on darrere hi ha un equip empresari de primer nivell que fa possible que tot funcioni. «Perquè és molt més difícil ser un empresari bo que un dissenyador bo», precisà Mariscal. I és que "segons apuntà" «un empresari és un equilibrista que arrisca i que ha de saber de moltes més coses; un dissenyador està més especialitzat», assenyalà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris