algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

El pare d'Elián arriba a Washington per reunir-se amb el fill i endur-se'l a Cuba

Es reprenen a Miami les converses entre Immigració i els parents del nin nàufrag

El pare d'Elián, Juan Miguel González, que arribà ahir als Estats Units, reclamà que li entreguin el seu fill per tornar amb ell a Cuba al més aviat possible, i denuncià les condicions en les quals viu el nin nàufrag a Miami amb «parents llunyans que mai no he vist». «Esper amb vertadera impaciència que se m'entregui el meu fill al més aviat possible, i desitjaria tornar amb ell a Cuba immediatament», perspectiva que, a jutjar per les seves pròpies paraules, sembla poc probable: «Se m'ha dit que he d'esperar encara dos mesos més», va dir Juan Miguel González poc després d'arribar a l'aeroport Dulles, prop de Washington.

Juan Miguel González, un electricista de 31 anys, oriünd del poble de Cárdenas, llegí un missatge al poble nord-americà en el qual explicava la situació d'Elián i agraïa el suport rebut als Estats Units a la seva justa demanda de devolució del fill, «sentiment de profunda gratitud al poble nord-americà, la gran majoria del qual i en nombre creixent ha manifestat la seva opinió que el nen torni amb mi». Acompanyat per la seva dona, Nersy Carmenate, i Hianny, el fill de sis mesos de tots dos, Juan Miguel es traslladà immediatament a la residència del cap de la Secció d'Interessos de Cuba a Washington, situada a Bethesda, en els voltants de la capital.

La casa allotjava anteriorment el cap de la secció d'Interessos, Fernando Ramírez de Estenoz, que anuncià la suspensió de la immunitat diplomàtica atorgada a la residència oficial. El fiscal general adjunt nord-americà, Eric Holder, va dir que el Govern dels Estats Units espera reunir al «més aviat possible» Elián amb el seu pare. A Miami, el Servei d'Immigració i Naturalització continuava intentant convèncer els familiars d'Elián que cerquen impedir la seva tornada a Cuba que acceptin entregar-ne la custòdia temporal al pare, mentre s'espera la sentència decisiva d'una apel·lació pendent esperada per al maig.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris