algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

Javier Echevarria s'endinsa a l'espai amorós i sexual dels somnis de la cibertecnologia

El lloc ocupat per amor, passió i sexe en el món de la cibertecnologia va ser ahir visitat per l'expert Javier Echevarria amb la seva conferència sobre «Els somnis de la cibertecnologia». Oferida a les vuit del vespre a la Fundació Miró en el marc d'activitats organitzades per celebrar el centenari de la publicació de la Interpretació dels somnis de Sigmund Freud, la conferència repassà el món telemàtic "en els seus àmbits de telèfon, televisió, internet, realitat virtual" des de l'òptica de la líbido. Una dimensió, explicà Echevarria, on cada cop és més evident que és possible que s'hi desenvolupin amb total normalitat relacions humanes i amoroses.

Contrari a la idea que la fredor de la ciència, en concret de la cibertecnologia, no és incompatible amb les relacions humanes, Echevarria parlà dels «deliris de la tecnologia»: les persones poden comunicar-se, enamorar-se i sentir en la comunicació telemàtica talment com en la vida diària. Això s'accentua en la realitat virtual, en la qual són possibles «sensacions sexuals, netes», així com amoroses a alt nivell.

Segons Echevarria, les xarxes telemàtiques han transformat de forma radical el món en què vivim, que manifesta el gran impacte que hi han deixat la informació i la telecomunicació, elements que condueixen a una nova organització a escala planetària, la ciutat global, electrònica i digital, que l'autor designa amb el terme de «Telépolis». Llicenciat en Matemàtiques i doctor en Filosofia i en Ciències Humanes, l'autor acaba de publicar un llibre amb aquests continguts, Els senyors de l'aire.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris