cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

La Llonja desvela els «camins en solitari» creats per Vicenç Torres

El pintor mallorquí encapçala la segona de les mostres del cicle «Trajectòries»

«Discret i amb una obra intensa de gran personalitat, la pintura de Vicenç Torres, arrelada dins l'expressionisme, és capaç de transmetre els pànics de la societat contemporània». Amb aquestes paraules el conseller d'Educació i Cultura del Govern balear, Damià Pons, definí ahir el treball que s'exhibeix en la segona de les sis mostres previstes a la sala d'exposicions de la Llonja, a càrrec del cicle «Trajectòries. Del 1979 al 2000», iniciat per març.

La mostra, que s'inaugura avui vespre, recull una cinquantena de peces que reflecteixen el camí en solitari emprès per aquest pintor mallorquí, que «sense cap mena d'intenció d'anar a la contra, ha seguit sempre el seu instint de fugir de qualsevol gregarisme», tal com assenyalà l'escriptor Guillem Frontera, durant la presentació del treball de l'artista.

En aquest viatge alternatiu a les modes "al marge d'allò que en el seu moment es qualificà de «postimpressionisme d'influència local»", Torres aconsegueix, des dels inicis (1970) fins a la seva obra més recent, reinventar tendències, tot cercant el seu propi discurs «sense tenir accés directe a referents artístics», afegí Frontera.

Centrat molt més en l'àmbit creatiu que per a la seva promoció o reconeixement com a artista, Torres assegura que «mai no ha estat una actitud intencionada la d'anar contra corrent, sinó una forma de fer el que he volgut fer en cada moment», apuntà el pintor a Diari de Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris