nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

L'enviada de l'ONU, «traumatitzada» pels testimonis recollits a Txetxènia

Les Nacions Unides, disposades a ajudar Moscou a investigar les violacions

L'alta comissària de Nacions Unides per als Drets Humans, Mary Robinson, presentà ahir un informe sobre el seu recent viatge a Txetxènia en el qual es declarà «traumatitzada» pels testimonis que recollí.

En el seu informe a la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides, Robinson explicà algunes de les seves entrevistes amb víctimes dels «enormes abusos» comesos a Txetxènia durant les operacions militars de l'exèrcit rus, entre altres els assassinats en massa, les execucions sumàries, violacions i pillatge.

L'alta comissària considerà les declaracions escoltades a testimonis presencials com la «part més important» de la seva visita a Txetxènia perquè «confirma l'escala i la seriositat de les denúncies de violacions dels drets humans pels militars russos». A més d'aquests testimonis, dels quals Robinson en referí alguns a la Comissió, també va dir que les víctimes li ensenyaren les ferides i rebé fotografies i cintes de vídeo sobre les violacions.

D'altre costat, la Comissió de l'ONU està disposada a ajudar la comissió russa en la investigació de les violacions dels Drets Humans a Txetxènia, segons declarà Mary Robinson. «Crec fermament que és necessària una resposta nacional, substancial i eficaç» a les nombroses al·legacions sobre la violació dels Drets Humans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris