algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Gates, convençut que guanyarà el recurs i Microsoft no serà dividida

La Comissió Europea creu que la sentència no compromet la UE

88108

No és la primera vegada que Gates té problemes amb la justícia.

El president de Microsoft Corp, Bill Gates, va dir ahir que no creia que la sentència judicial en la qual es considera que la seva companyia infringí les lleis antimonopoli suposin una fragmentació de la firma.

Gates va fer aquest comentari en l'informatiu de 24 hores de la BBC després de la decisió presa dilluns pel jutge de districte Thomas Penfield Jackson, segons la qual la firma violà la llei amb els seus sistemes operatius per a ordinador, el que causà «una violació del procés competitiu». «No crec que qualsevol reparació, com una fragmentació, sigui consistent en absolut amb els que la Cort ha presentat», va dir Gates a la BBC. Microsoft anuncià que apel·larà la sentència. Gates va dir que confiava que prevaldrà el seu punt de vista. «El sentit comú està del nostre costat», va dir.

Mentrestant, el portaveu del comissari europeu de Competència, Michael Tscherny, assegurà ahir que la sentència sobre Microsoft «no compromet la Unió Europea», ja que els processos comunitaris contra l'empresa nord-americana són diferents. «Les autoritats judicials nord-americanes fan el seu treball i nosaltres fem el nostre», va dir el portaveu, que assegurà que per la Comissió Europea «és massa aviat per pronunciar-se».

El portaveu recordà que l'Executiu comunitari està portant a terme una investigació preliminar per determinar si el programa del gegant nord-americà Windows 2000 atempta contra les regles de competència comunitàries, però va dir que, no obstant això, estudiarà amb molt de deteniment aquesta sentència. La Unió Europea «espera amb interès (conèixer) quines seran les conseqüències pràctiques» d'aquest veredicte, si suposarà algun tipus de sancions o no.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris